Werk met de navigator in Elementor

Stel; je bent een webpagina aan het bouwen en je scrollt de hele tijd heen en weer tussen de content door, en omdat je al heel wat hebt gevuld raak je het overzicht een beetje kwijt. Daar heeft Elementor iets handigs voor: de navigator! Daarmee kan je eenvoudig naar bepaalde content elementen gaan en content verplaatsen naar een andere plek.

Waar staat de navigator?

De navigator kun je op drie manieren vinden:

1. Via je Elementor panel:

Elementor navigator

2. Via een widget

Klik bij de widget op de rechtermuisknop:

3. Shortcut

Gebruik de shortcut ‘CTRL – i’

Hoe werkt de navigator?

De navigator geeft je in één oogopslag een overzicht van alle content op je webpagina. Hieronder zie je een voorbeeld van de navigator bij ons blogartikel over de beste Elementor add-ons.

Alles uitklappen

Wil je direct een compleet overzicht van alle content op je pagina? Dan kun je alles in één keer openklappen door linksbovenin op het chevron icoon te klikken:

Navigator vergroten, kleiner maken of vastzetten

De navigator werkt op dezelfde manier als je browser venster. Je kunt het venster eenvoudig groter of kleiner maken door met je muis over de rand te gaan. Ook kun je de navigator vastzetten aan de rechterzijde. Sleep de navigator naar de rechterbovenhoek in je venster. Hij wordt dan automatisch vastgezet.

Namen geven aan de verschillende content elementen

Zoals je in het voorbeeld hierboven ziet, hebben we de verschillende secties een titel gegeven, zodat we deze snel kunnen terugvinden. Deze titels is gelijk aan de H2 knop van die sectie. Je kunt hier natuurlijk ook iets anders invullen. Je kunt de naam aanpassen door een dubbelklik:

Elementen onzichtbaar maken

Met de navigator kun je bepaalde elementen onzichtbaar maken. Dit doe je door op het oogje te klikken dat rechts naast het blok verschijnt. Let op: dit is puur voor het bewerken van de pagina. De content is aan de voorkant van je website nog steeds zichtbaar. 

Content verplaatsen

Het meest fijne van de navigator is dat je eenvoudig content heen en weer kunt verplaatsen. Dit werkt via een simpele ‘drag & drop’ zoals je ook werkt met de Elementor widgets. Ga met je muis over naar de sectie / kolom / widget die je wilt verplaatsen en sleep hem naar de gewenste plek. Je ziet direct het resultaat.

Content opslaan vanuit de navigator

Vanuit de navigator kun je ook eenvoudig content opslaan als template.Klik met je rechtermuisknop op de sectie / kolom die je wilt opslaan. En kies voor ‘Als template opslaan’.

Secties of kolommen bewerken

Als je veel werkt met negatieve margins / overlappende content, dan komt het wel eens voor dat het lastiger is om op de ‘bewerk’ knop van een sectie of kolom te klikken. Deze zit dan verstopt achter andere content. Met de navigator kun je eenvoudig de sectie bewerken. Klik hiervoor op de rechtermuisknop.


Bron: https://www.sijweb.nl/elementor-navigator-overzicht-sneller-werken/

Geschreven door
Jana Kuiper
Jana Kuiper

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.