Stockbeeld, de voor- en nadelen

Natuurlijk komt jouw bedrijf het beste tot zijn recht met eigen beeld. Mocht het zo zijn dat eigen beeld (nog) geen optie is, dan hebben wij toegang tot een grote opslag aan stockfoto’s. Wat zijn stockfoto’s en hoe werkt dat precies? Hieronder een korte uitleg.

Wat zijn stockfoto’s?

Stockfoto’s zijn beelden die je snel, goedkoop en efficiënt kunt inzetten in elke uiting. Op het wereldwijde web vind je een groot aanbod aan stockfotowebsites. Dat zijn websites die – vaak aan de hand van abonnementen – stockfoto’s verkopen. Ook Skitter heeft een abonnement bij één van de grootste stockwebsites. Miljarden fotografen, illustratoren en vormgevers hebben hier hun werk gestald, zodat wij een ruime selectie hebben aan beeld en illustraties. Zo is er van elk onderwerp wel beeld te vinden. Deze beelden zijn rechtenvrij en van goede resolutie, dus zeker geschikt voor grote billboards of je bedrijfsauto.

Voorbeeld: Onlangs heb je een tandartsenpraktijk geopend en dat wil je graag kenbaar maken via drukwerk. Vanwege privacy gevoeligheid is het erg lastig om zelf foto’s te laten maken van bijvoorbeeld cliënten op de tandartsstoel. Gelukkig bevat een stockfotowebsite tal van foto’s en illustraties die geschikt zijn als vervanging.

Hoe werkt dat?

  1. Via de zoekfunctie op de stockfotowebsite gaan wij voor jou op zoek naar een geschikt beeld voor jouw uiting.
  2. Als wij een foto gevonden hebben, kunnen wij hiervan een voorbeeld downloaden. Dat is de foto, maar dan met een watermerk. Dit is handig als wij nog niet zeker weten of jij het beeld goed vindt.
  3. Pas wanneer het beeld akkoord is, schaffen wij het beeld aan en downloaden wij het in hoge resolutie.

Ook jij als klant kunt zoeken naar beelden en zonder abonnement een voorbeeld met watermerk gratis downloaden. De bestandsnaam bevat de code die wij nodig hebben om het beeld aan te schaffen.

Vectorbeelden

Stockfotowebsites bevatten vaak ook vectorafbeeldingen. Dit zijn veelal iconen en grafische illustraties. Als je niet weet wat een vectorafbeelding is, lees dan vooral ons blog hierover met een korte uitleg. Vectorbestanden kunnen wij vaak nog aanpassen naar wens.

Origineel?

Stockbeelden worden wereldwijd gebruikt, dus heel origineel zijn ze niet. Gelukkig kunnen wij – met onze Photoshop skills – de beelden nog nabewerken, samenvoegen of manipuleren. Zo kan een stockbeeld tóch een origineel beeld worden!

Geschreven door
Angelique
Angelique
Traffic manager

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.