3 praktische tips voor je social media

3 praktische tips voor je social media

Voor bedrijven liggen er ontzettend veel kansen op social media. Via deze kanalen heb je namelijk invloed op bijvoorbeeld je naamsbekendheid en je zichtbaarheid in Google. Bovendien geeft social media je bedrijf een persoonlijkheid, wat leidt tot trouwe klanten. Hieronder staan drie tips waarmee je de social media kanalen van jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Pas de huisstijl toe in je posts – Vele bedrijven zijn je al voorgegaan op social media, maar met je eigen huisstijl kan je je van hen onderscheiden. Door één geheel te maken van je social media berichten, vergroot je de herkenbaarheid van je bedrijf.

Kies een tone of voice – Hoe klink je? Hoe kom je over op anderen? De tone of voice is de stijl/stem die je gebruikt als je als bedrijf communiceert. Door een stijl te hanteren die aansluit bij jouw doelgroep, voelen zij zich sneller aangesproken en kunnen ze zich met jouw bedrijf identificeren.

Consistency is key’ – Om vertrouwen op te wekken, moet je consistent te werk gaan. Dit is natuurlijk belangrijk bij het toepassen van je huisstijl en je tone of voice, maar óók voor de frequentie waarmee je berichten deelt. Als je regelmatig berichten deelt, geef je de mensen de kans om een connectie met je op te bouwen. Een goede band ontstaat nou eenmaal niet van de ene op de andere dag.

Wil je ook graag stappen maken met social media, maar kom je tijd tekort? Met onze nieuwe service ‘socialmediabeheer’ nemen wij het van je over. Zo bespaar jij tijd, en kan je bedrijf online groeien! Lees hier meer over de service die we aanbieden.

Geschreven door
Joël Douma
Joël Douma

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.