Hoe val je op met drukwerk? Nou, zo!

Wist je dat er tal van mogelijkheden zijn op drukgebied? Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om met witte inkt te drukken. Graag zetten we voor jou op een rijtje wat er allemaal mogelijk is om jouw visitekaartje, flyer, brochure of andere uiting een luxe uitstraling te geven.

1. Speciale papiersoorten

Papier is er in bijna alle soorten en maten. Bij (bijna) elke drukker is het daarom mogelijk om een samplebox te bestellen. Dat is een box met samples van het door hun aangeboden papier. Wil jij je uiting laten drukken op speciaal papier? Kom eens langs; we laten je graag zien – en voelen – wat er mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan parelmoer papier, kalkpapier, kraftpapier, metallic papier, zwart papier of papier met een structuur. Er is zelfs al bierpapier.

2. Foliedruk

Foliedruk is een (metallic) folie, waarmee je bepaalde onderdelen in je ontwerp extra kunt laten opvallen. Bijvoorbeeld je logo of een patroon. Er zijn verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een ruim aanbod aan metallic kleuren, zoals bijvoorbeeld glitter, kristal, goud-, zilver en koperfolie. Hoe werkt dat? Eerst wordt het ontwerp full-color gedrukt. Vervolgens komt er een laminaatlaagje overheen, zodat het folie goed blijft plakken. Daaroverheen komt het folie in de door jou gekozen kleur.

3. Spot-uv lak, geef jouw drukwerk glans

Met spot-uv lak kun je bepaalde onderdelen in het ontwerp een extra glansje geven. Zo kun je bijvoorbeeld je logo er op een subtiele manier extra laten uitspringen. Ook hier wordt het ontwerp eerst full-color gedrukt op niet-glimmend papier. Daarna komt er een laminaatlaagje overheen, zodat het contrast extra mooi wordt. Dan is het tijd voor de spot-uv machine.

4. Jouw flyer in stervorm? Alles kan met stansen

Stansen is het uitsnijden van een vorm in drukwerk. Met stansen kun je drukwerk laten drukken in de vorm die jij wil. Wil jij een flyer in stervorm ? Dat kan! Ook kun je door middel van stansen uitsparingen maken in het ontwerp. Houd er wel rekening mee dat het laten maken van een stansvorm wat extra kosten met zich meebrengt.

5. Drukken met witte inkt

Het is zo simpel als het klinkt, maar het geeft een fantastisch en uniek resultaat op gekleurd, zwart of transparant papier.

6. Drukken met gouden inkt

Naast witte inkt is er ook nog een mogelijkheid om te drukken met gouden inkt. Gouden inkt kun je ook combineren met een CMYK-kleur, waardoor je een hele gave metallic kleur kunt creëren.

Enthousiast geworden? Vraag naar de mogelijkheden; wij helpen jou graag om tot een topproduct te komen.

Geschreven door
Angelique
Angelique
Traffic manager

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.