Gebruik Global widgets in Elementor!

Een global widget is een widget die je op meerdere plekken op de website tegelijk kunt toevoegen. Je hoeft de widget dan maar op één plek te bewerken. Ideaal! Global widgets zijn handig wanneer je content gebruikt dat op meerdere plekken op de website moet terug komen. Denk bijvoorbeeld aan contactformulieren, inschrijfformulieren voor de nieuwsbrief, contactgegevens, social media buttons of posts. Dit kan je enorm veel tijd besparen, omdat je niet steeds alles op meerdere plekken hoeft aan te passen.  Je kunt alle widgets als ‘global’ instellen in Elementor.

Hoe stel je een global widget in?

In dit voorbeeld ga ik onze contactgegevens in de footer opslaan als global.

  • Klik op de rechtermuisknop om de widget te bewerken. Een submenu verschijnt. Klik op ‘Save as global’.

  • Geef de global widget een naam. In dit voorbeeld zet ik er ‘white’ achter omdat de tekst wit is. Zo weet ik dat ik deze widget niet kan gebruiken op een witte achtergrond. Klik vervolgens op opslaan.

Nu je de widget hebt opgeslagen als global, kun je zien dat er een oranje rand om de widget verschijnt (ipv een blauwe). Hieraan kun je zien dat het een global widget is:

Een global widget bewerken

Een global widget bewerk je op dezelfde manier als een gewone widget. Alleen krijg je hier eerst de vraag of je deze wilt bewerken of dat je de widget wilt ‘unlinken’.

Edit

Als je de global widget gaat editen, dan pas je de inhoud aan voor alle plekken op de website waar je deze hebt geplaatst. Dit is dus handig, omdat je dan maar één keer alles hoeft aan te passen

Unlink

Wanneer je kiest voor ‘unlink’ wordt de widget weer een gewone widget en losgekoppeld van de global widget. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je wel de lay-out of opmaak wilt gebruiken, maar de inhoud toch iets wilt wijzigen. Of juist omgekeerd. Zo zouden wij de widget kunnen ‘unlinken’ omdat we de tekst graag in het zwart willen.

Global widgets gebruiken

Nu je een global widget hebt ingesteld, kun je deze op alle pagina’s op je website invoegen. Net als een gewone widget. Ga hiervoor naar het tabje ‘Global’. Je ziet hier nu je zelf opgeslagen widget staan.


Bron: https://www.sijweb.nl/global-widget-elementor/

Geschreven door
Jana Kuiper
Jana Kuiper

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.