Ephemeral content

Wat is Ephemeral content?

De term Ephemeral content staat voor alle content die slechts voor een beperkte tijd beschikbaar is op social media. Na (meestal) 24 uur wordt de content automatisch verwijderd. Denk hierbij aan de welbekende Stories en de live functie van onder andere Facebook en Instagram.

Wat alle soorten Ephemeral content met elkaar gemeen hebben, is dat het een interactieve en directe vorm van communicatie is. Mensen kunnen ‘meedoen’ door bijvoorbeeld te reageren op een poll in een story, of deel te nemen aan een discussie in een livestream.

Al eens eerder gehoord van FOMO (Fear Of Missing Out)? Ephemeral content speelt hierop in. Omdat we het liefst niks willen missen, kunnen we het niet laten om tóch nog even die story of livestream te bekijken voordat deze niet meer te zien is. 

Maar waarom is het plaatsen van Ephemeral content dan een goed idee voor jouw bedrijf? Deze vorm van content zorgt voor meer interactie, bereikt een grote (jongere) doelgroep én geeft je bedrijf online een menselijker/persoonlijker karakter.

Geschreven door
Sharon Dijkman
Sharon Dijkman

Pagina inhoud

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.