Blog

Blog voor kleuren geschreven door Angelique team skitter
blog
Angelique

De betekenis van kleuren

De betekenis van kleuren: Een duik in
de wereld van symboliek en emoties
In onze dagelijkse ervaringen spelen
kleuren een opvallende rol. Of het nu gaat om het kiezen van kleding, het ontwerpen van een logo of het inrichten van een ruimte, kleuren hebben de kracht om ons te beïnvloeden en diepe emoties en betekenissen over te brengen. In deze blog duiken we in de fascinerende wereld van kleurensymboliek en ontdekken we de diepere betekenis achter verschillende kleuren.

Blog item over socialmedia geschreven door Sharon team skitter
blog
Sharon Dijkman

Ephemeral content

Wat is Ephemeral content?

De term Ephemeral content staat voor alle content die slechts voor een beperkte tijd beschikbaar is op social media. Na (meestal) 24 uur wordt de content automatisch verwijderd. Denk hierbij aan de welbekende Stories en de live functie van onder andere Facebook en Instagram.

Blog item over social media geschreven door Joel team skitter
Tips & tricks
Joël Douma

3 praktische tips voor je social media

Voor bedrijven liggen er ontzettend veel kansen op social media. Via deze kanalen heb je namelijk invloed op bijvoorbeeld je naamsbekendheid en je zichtbaarheid in Google. Bovendien geeft social media je bedrijf een persoonlijkheid, wat leidt tot trouwe klanten. Hieronder staan drie tips waarmee je de social media kanalen van jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen

Blog item over papier geschreven door Igor team skitter
Tips & tricks
Igor

Papiersoorten

Papiersoorten

Wanneer je drukwerk bestelt heb je keuze uit verschillende papiersoorten en afwerkingen. Maar wat is nou precies het verschil en waar moet je voor kiezen? Papier is er in allerlei soorten. Ten eerste kun je kiezen tussen coated en uncoated papiersoorten.

Coated papier

Coated papier is gestreken papier. Door papier te strijken ontstaat er een matte of glanzende laag op het papier. Wanneer het papier meerdere malen gestreken wordt, ontstaat er gesatineerd papier, een extra glanzende papiersoort die zeer geschikt is om afbeeldingen mooi uit de verf te laten komen.

Blog item over Drukproeven, drukbestanden, LR en HR geschreven door Igor team skitter
blog
Igor

Drukproeven, drukbestanden, LR en HR… Wat houdt dat allemaal in?

Je zult deze termen vast wel eens zien langskomen. Ook bij Skitter zul je deze termen tegenkomen in bijvoorbeeld mailcontact of over de telefoon. Graag leggen we jou uit wat het allemaal inhoudt. 

Drukproeven of proeven?

Drukproeven zijn lage-resolutie bestanden die alleen geschikt zijn om de klant een goed beeld te geven van het ontwerp. Deze bestanden zijn dus niet geschikt voor druk. Waarom hebben deze proeven een lage resolutie? Dat is heel simpel: bestanden met lage resolutie zijn makkelijker via de mail te versturen, omdat de bestandsgrootte vaak onder de 10 MB zit. Je merkt het eigenlijk alleen aan de afbeeldingen, maar geen zorgen. Zodra wij merken dat beelden niet geschikt zijn qua resolutie, dan geven wij dat aan.

Blog item over drukwerk geschreven door Angelique team skitter
blog
Angelique

Hoe val je op met drukwerk? Nou, zo!

Wist je dat er tal van mogelijkheden zijn op drukgebied? Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om met witte inkt te drukken. Graag zetten we voor jou op een rijtje wat er allemaal mogelijk is om jouw visitekaartje, flyer, brochure of andere uiting een luxe uitstraling te geven.

Blog item over stockbeelden of stockphoto's geschreven door Angelique team skitter
blog
Angelique

Stockbeeld, de voor- en nadelen

Natuurlijk komt jouw bedrijf het beste tot zijn recht met eigen beeld. Mocht het zo zijn dat eigen beeld (nog) geen optie is, dan hebben wij toegang tot een grote opslag aan stockfoto’s. Wat zijn stockfoto’s en hoe werkt dat precies?

Laat je website ook updaten en backuppen door skitter
blog
Angelique

Is jouw website up-to-date?

Als je een website hebt, is het belangrijk dat deze website ook technisch goed wordt bijgehouden. Dat voorkomt problemen als een onnodige vastloper of wellicht zelfs een crash of een hack. Met de nodige gevolgen als klantverlies of opdrachtverlies. Laat ons je helpen je website te onderhouden en maandelijks een back-up te maken.

Website wijkpanel binnenstad Leeuwarden gemaakt door Skitter
Tips & tricks
Angelique

Welke informatie hebben wij nodig?

Tof dat je voor Skitter gekozen hebt. Om de opdracht zo spoedig mogelijk te laten verlopen, hebben wij wat informatie nodig. Dat scheelt heen-en-weer mailen, oftewel: tijd. Vooral als het gaat om een drukopdracht is bepaalde informatie essentieel. Zie hier onze punten.

Het verschil tussen vector en pixels blog skitter
Tips & tricks
Igor

Verschil tussen pixel-afbeelding en vector-afbeelding

Pixelbestanden

Pixelbestanden zijn opgebouwd uit allemaal kleine pixels die duidelijk zichtbaar worden wanneer je erop inzoomt. Bij pixelbestanden ben je gebonden aan de resolutie waaruit deze is opgebouwd. Ga je een pixelafbeelding vergroten (noodzakelijk voor bv. spandoeken, vlaggen, reclameborden) dan worden de puntjes zichtbaar en krijg je een blokkerige print.

join our team blog door Skitter
vacatures
Angelique

Webdesigner gezocht

‘Niet te groot, maar groots in wat we doen’. ‘Niet lullen maar poetsen’, en meer van dat soort no-nonsense credo’s; Dat is wat ons kenmerkt. Wij zijn Skitter, een reclamebureau met passie voor ontwerp. Zowel off- als online.

Blog over Elementor gemaakt door Skitter
Tips & tricks
Jana Kuiper

Werk met de navigator in Elementor

Met de navigator van Elementor houd je eenvoudig overzicht over je pagina. Ook kun je met de navigator snel en makkelijk secties / kolommen / widgets verplaatsen naar een andere plek. Vooral handig wanneer je lange pagina’s aan het maken bent. De navigator vind je linksonderin je Elementor panel.

globale widget elementor
Tips & tricks
Jana Kuiper

Gebruik Global widgets in Elementor!

Herkenbaar; de contactinformatie komt op meerdere plekken op je website terug. In de footer, in de header, op de contactpagina en eventuele landingspagina. Het kan heel irritant zijn als je de hele tijd opnieuw die gegevens moet invullen, toch? Met global widgets heb je hier geen last meer van.

CMYK afbeelding
Tips & tricks
Ian

CMYK of RGB?

CMYK is de kleurcode die gebruikt wordt voor drukwerk. Het staat voor: cyan, magenta, yellow, key (een soort zwart).
De kleurcode die voor online wordt gebruik is heel anders, dat is RGB (rood, groen en blauw).

beeldmateriaal dat geschikt is voor drukwerk
Tips & tricks
Angelique

Geschikt beeldmateriaal voor drukwerk

Heb je geen Photoshop, hoe weet je dan of het bestand geschikt is voor drukwerk? Het bestand mag wel minimaal 3 MB zijn. Voor een krant minimaal 1 MB. Gebruik geen foto’s uit WhatsApp, Word document, Power Point of van social media. Deze zijn verkleind. Foto’s van het internet mogen niet gebruikt worden i.v.m. rechten. Bij twijfel, vraag ons!

Bedankt voor het invullen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.